Expert Martin Powell vertelt over paddenstoelsupplementen

3 minuten lezen     Aantal woorden: 586

Gezondheid

Expert Martin Powell vertelt over paddenstoelsupplementen

Het eerste gebruik van paddenstoelen gaat vele decennia terug. Nog steeds worden ze veelvuldig toegepast in diverse culturen om de gezondheid van de mens te ondersteunen. Ondanks dat we paddenstoelen al heel lang gebruiken, weten we nog lang niet alles van deze mystieke verschijningen van Moeder Natuur. Diverse experts doen wel een poging om de geheimen van paddenstoelen te ontrafelen. Een daarvan is Martin Powell; een paddenstoelexpert, therapeut en auteur van twee gerespecteerde boeken over paddenstoelen.

De therapeutische werking van paddenstoelen

Martin Powell is dé expert op het gebied van paddenstoelen. Hoe begon zijn interesse? Hij is eigenlijk altijd gebiologeerd geweest door de oude culturen die het lichaam, balans en de natuur als uitgangspunt nemen. Het gebruik van paddenstoelen stamt af uit die oude culturen. Desondanks kwam Martin pas later in zijn leven in aanraking met medicinale paddenstoelen. Pas toen hij in Taiwan woonde en Qi Gong studeerde, leerde hij over de impact en kracht van deze mystieke zwammen. Qi Gong is de Chinese leer waarbij je leert hoe je de lichamelijke en geestelijke gezondheid behoudt en verbetert.

Zijn interesse groeiden toen hij begin ‘00 terugkeerde naar zijn thuisland: Verenigd Koninkrijk. De moeder van Martin was ernstig ziek. Hij wilde haar graag helpen en dook daarom dieper in de wereld van paddenstoelen en hun therapeutische werking. Dit was het begin van het jarenlange onderzoek dat Martin zou gaan uitvoeren.

Medicinale paddenstoelen - meer weten? Hier vertellen we het!

Auteur van twee succesvolle titels

Na jarenlang onderzoek had Martin zoveel kennis vergaard die hij met de wereld wilde delen. In totaal heeft hij daarom twee boeken geschreven:

Beide boeken zijn mooi geïllustreerd met een duidelijke bronvermelding. Een kroon op zijn werk van meer dan 20 jaar onderzoek. Absoluut een aanrader voor elke paddenstoelliefhebber. Zo vind je in zijn boeken antwoord op vragen: waarvoor kan je paddenstoelen gebruiken? Welke werkzame stoffen bevat de paddenstoel? En zijn paddenstoelen echt veilig om te gebruiken?

Let wel: de boeken zijn Engelstalig. Liever Nederlandse paddenstoelenboeken lezen? Dat kan. Aan het einde van deze blog hebben we nog een paar tips voor je.

Een eigen supplementenlijn

Maar de kennis die Martin Powell over de jaren heen heeft opgedaan, wilde hij meer doen dan opschrijven in boeken. Hij wilde mensen ook daadwerkelijk helpen. Daarom richtte hij een merk met paddenstoelsupplementen op: Mushrooms4Life. Zijn visie? Betaalbare supplementen van hoge kwaliteit ontwikkelen. Samen met zijn vriend Graham gingen ze aan de slag. Martin bedacht en stelde de supplementen samen. Graham had de leiding over het biologische productieproces.

Voor de samenstelling van de supplementen gebruikte Martin alles wat hij had geleerd uit zijn tijd in Taiwan en met de Traditionele Chinese Geneeskunde als uitgangspunt. Door de samenwerking tussen Graham en Martin bereikten zij een prachtig eindresultaat: supplementen die enkel de kracht van de paddenstoel bevatten. Biologisch gecertificeerd en zonder de toevoeging van chemicaliën en andere vulstoffen. Echt puur natuur.

Reishi Spore - Mushrooms4Life - supplement van Martin Powell

Graham was op ook de Bio-Beurs in 2020. Hier gaf hij een presentatie over de kracht van paddenstoelen. Wij waren erbij en deden hier verslag van.

Voor de liefhebbers heeft Mushrooms4Life een gratis paddenstoelengids gemaakt. Deze kun je hier heel makkelijk downloaden.

Meer lezen over paddenstoelen?

Naast Martin Powell hebben nog meer mensen zich ondergedompeld in de mystieke wereld van paddenstoelen. In Nederland heb je bijvoorbeeld Peter van Ineveld die ook een boek heeft geschreven over medicinale paddenstoelen (Nederlandstalig). Ook zeker waard om te lezen! Hij beschrijft in zijn boek per paddenstoel duidelijk de werkzame stoffen en waarvoor je ze kunt inzetten.

Dit vind je misschien ook leuk…