Anti-Aging & Beauty

Stralende huid, glanzend haar en een jeugdige uitstraling. Bekijk ons assortiment voor Anti-Aging & Beauty supplementen voor schoonheid van binnenuit!
Foto-tabel
sort-descending
Hair, Skin & Nails Vitamin C & E, Biotin Gummies (Yumi) 60st
Marine Beauty Collagen Skin, Hair & Nails (Planet Paleo) 231gr Korting
Speciale prijs 35,99 Normale prijs 47,99
Organisch Silicium 70 mg (Mattisson) 500ml
Primal Goddess Haar en Nagels Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram
Beautiful Hair, Skin & Nail (Together Health) 60caps
Classic Collagen 50:50 Marine/Bovine (Motion Nutrition) 360gr
Creamy Vanilla Collagen 50:50 Marine/Bovine (Motion Nutrition) 360gr
Organic Reishi 800mg (Together Health) 60caps Korting
Speciale prijs 24,75 Normale prijs 32,95
Hydrating CBD Lip Balm (Hemptouch) 4,5ml
Hemp Blessed Cleansing Oil (Hemptouch) 100ml
Comforting Cream Body Wash (Hemptouch) 250ml
Myco Beauty Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Biologisch
Mineral Shield Face Sunscreen SPF 30 (Hemptouch) 50 ml Nieuw!
Glutathione liposomal (Zooki) 60caps Nieuw!
Niacine (Vitamine B3) 100 mg (Proviform) 100 tablet
Reishi Premium 400mg (Mattisson) 60caps
Calcium Montmorillonite Clay Bath (OsiMagnesium) 1000gr Korting
Speciale prijs 9,00 Normale prijs 12,00
Calcium Montmorillonite Clay Mask (OsiMagnesium) 120gr Korting
Speciale prijs 5,25 Normale prijs 7,00
Tremella Extract Poeder Bio [Tremella Fuciformis] (Mushrooms For Life) 60 gram Biologisch
Tremella Extract Bio [Tremella Fuciformis] (Mushrooms For Life) 60 capsules Biologisch

Anti-aging & Beauty

Anti-aging betekent anti-veroudering, of eigenlijk: het vertragen van het verouderingsproces. Ouder worden is een natuurlijk proces en kan niet helemaal gestopt worden. En dat hoeft uiteraard ook niet. Wel is het mogelijk om veroudering te vertragen met onderstaande tips:

Tips om huidveroudering te vertragen

Goede nachtrust

Huidveroudering vertragen begint met een goede nachtrust. Zorg er daarom voor dat je voldoende slaapt. Waarom is een goede nachtrust zo belangrijk? Tijdens je slaap herstelt je lichaam, maar bij een langdurig slaaptekort wordt dit herstel bemoeilijkt. Ook verhoogt een slaaptekort het stresshormoon cortisol in het bloed, wat de aanmaak van collageen tegengaat. Je huid kan vaal worden, stevigheid verliezen en er kunnen sneller rimpels ontstaan.

Bescherm tegen de zon

De zon is de grootste boosdoener van huidveroudering. Hoe komt dat? UV-A straling zorgt ervoor dat collageenvezels in de huid worden afgebroken. Hierdoor kan je sneller rimpels krijgen. Bescherm je huid met een goede SPF, zeker als je de zon in gaat.

Drink voldoende water

Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dagelijks verliezen we veel vocht via urine en zweten. Dit vocht moet weer aangevuld worden. Bij een vochttekort droogt je lichaam uit. En dat kan fijne lijntjes en rimpels in de hand werken.

Eet gezond

Gezonde voeding is altijd belangrijk. Bepaalde voedingsmiddelen zijn extra goed voor de huid. Zo helpen antioxidanten de vrije radicalen te bestrijden. Welke voedingsstoffen zorgen voor een mooie en gezonde huid? Daar vertellen we je graag meer over!

Voedingsstoffen voor een mooie en gezonde huid

Vitamine A

Vitamine A is een antioxidant dat helpt bij het gezond houden van de huid en het gezichtsvermogen. Vitamine A is ook als huidproduct verkrijgbaar, genaamd retinol. Retinol verbetert de huidstructuur en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Vitamine B

Bepaalde vitamines uit vitamine B-complex zijn goed voor de huid. Het gaat hierbij onder andere om vitamine b2 (riboflavine), vitamine b3 (niacinamide) en vitamine B8 (biotine). Deze vitamines leveren een bijdrage aan het gezond houden van de huid.

Vitamine C

Vitamine C helpt de huid van binnenuit. De vitamine draagt bij aan de vorming van collageen, een lichaamseigen eiwit dat stevigheid aan de huid geeft. Naarmate je ouder wordt, maakt het lichaam minder collageen aan, waardoor rimpeltjes en lijntjes zichtbaar worden. Om je huid te ondersteunen is het raadzaam om een vitamine C supplement in te nemen. .

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant die je huid helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht. Het beperkt de celschade die de zon aan kan richten. Vitamine E is in ons lichaam vooral in de bovenste lagen van de gezichtshuid te vinden en werkt hier als antioxidant. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg (schadelijke stoffen) en maken ze onschadelijk. Dit is belangrijk, want vrije radicalen kunnen schade aanrichten aan cellen en weefsels. Vitamine E komt onder andere voor in noten, zaden en granen en wordt vaak aan verzorgingsproducten toegevoegd.

Co-enzym Q10

Het Co-enzym Q10 is een lichaamseigen stof die voorkomt in elke cel in je lichaam. De stof zorgt voor het genereren van energie en het beschermen van cellen tegen oxidatie. Ook zorgt het ervoor dat de huid genoeg energie heeft om collageen aan te maken.

Vanaf het veertigste levensjaar maakt het lichaam minder Q10 aan. Om je Q10-gehalte op peil te houden kun je een Q10 supplement innemen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. De stof is in staat grote hoeveelheden vocht te binden, het geeft de huid hydratatie en volume. Wanneer we ouder worden maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur aan. Hierdoor wordt de huid minder soepel en gehydrateerd en kunnen er rimpels ontstaan. Bij De Gezonde Wereld zijn voedingssupplementen voor de huid verkrijgbaar die ook hyaluronzuur bevatten, zoals de Beautiful van Together en Primal Goddess van Planet Paleo.

Kurkuma

Kurkuma bevat een actief ingrediënt genaamd curcumine, een krachtig antioxidant waar allerlei gezondheidseigenschappen aan toe wordt geschreven. Kurkuma helpt tegen ontstekingen en heeft een kalmerende werking. Ook is het ingrediënt geschikt als anti-aging product omdat de huid wordt beschermd tegen vrije radicalen.

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal als het om anti-aging gaat. Het mineraal werkt als een antioxidant tegen schade door vrije radicalen in onze cellen. Ook is magnesium goed voor het celdelingsproces én helpt het lichaam en de spieren te ontspannen. Dit bevordert een goede nachtrust, wat goed is voor de huid.

Reishi & Snow Fungus

Bepaalde adaptogene paddenstoelen hebben een anti-aging effect op de huid. Het gaat hierbij onder andere om de paddenstoelen Snow Fungus (Tremella Fuciformis) en Reishi (Ganoderma Lucidum). Snow Fungus staat ook wel bekend als de ‘beauty paddenstoel’. Snow Fungus heeft hydraterende eigenschappen en kan tot wel 500 keer zijn gewicht aan vocht vasthouden. Daarom wordt deze paddenstoel graag gebruikt als anti-aging product, omdat de huid er voller en steviger uitziet.

Ook reishi staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen. De paddenstoel bevat antioxidanten dat vrije radicalen helpt bestrijden. Ook helpt het de huid te kalmeren en roodheid te verminderen. Bovendien bevat reishi polysacchariden die de huid diep hydrateren.