Vitamine C

Vitamine C is goed voor de weerstand, ondersteunt je natuurlijke energie en draagt bij aan een heldere geest. Shop je vitamine C supplementen bij De Gezonde Wereld
Foto-tabel
sort-descending
Citrus Vitamin C (Together Health) 30caps
Immune Support (Together Health) 30caps Korting
Speciale prijs 10,99 Normale prijs 14,95
Sugar-free A-Z Multivitamin Gummies (Vegums)

Vanaf 10,95

Beautiful Hair, Skin & Nail (Together Health) 60caps
Stress Aid Complex (Together Health) 30caps
Primal Goddess Haar en Nagels Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram
Active Collagen Actief Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram
Noors Viscollageen Poeder Naturel (Arctic Blue) 150gr
Noors Viscollageen Poeder met Vitamine C en aardbeismaak (Arctic Blue) 150gr

9 Items

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is niet voor niets zo beroemd! Het biedt tal van voordelen die je gezondheid een flinke boost geven. Laten we eens kijken waarom het zo geweldig is:

 1. Beschermt je lichaam: Vitamine C is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt. Hierdoor blijft je lichaam beschermd tegen schade door oxidatieve stress.
 2. Goed voor de weerstand: Het speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van je immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen infecties.
 3. Verbetert je ijzeropname: Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit plantaardige bronnen, wat essentieel is voor de productie van rode bloedcellen.
 4. Houdt je huid, botten en tanden sterk: Door bij te dragen aan de vorming van collageen, blijven je huid, botten en tanden stevig en gezond.

Maar dat is nog niet alles! Bekijk deze lijst met voordelen.

Vitamine C: 

 • Helpt bij de vorming van collageen
 • Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Draagt bij aan een sterk gebit en sterke botten
 • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Helpt om vermoeidheid verminderen
 • Bevordert de opname van ijzer uit voeding
 • Geeft extra weerstand bij lichamelijke inspanning
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
 • Draagt bij aan het functioneren van het geheugen en de concentratie
 • Draagt bij aan een heldere geest en normaal psychologisch functioneren
 • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel

Waar zit veel vitamine C in?

We hebben dagelijks ongeveer 75 mcg vitamine C nodig. Gelukkig komt vitamine C in veel voedingsmiddelen voor, vooral in fruit en groenten. Citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en grapefruits zijn rijk aan vitamine C, evenals kiwi's, aardbeien, papaja's en mango's. Groenten zoals paprika's, broccoli, boerenkool en spruitjes zijn ook uitstekende bronnen van deze vitamine. Door een gevarieerd dieet te volgen dat rijk is aan fruit en groenten, kun je ervoor zorgen dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt.

Wat doet een tekort aan vitamine C?

Een tekort aan vitamine C kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Het meest bekende gevolg is scheurbuik. Dit brengt vermoeidheid, zwakte, pijnlijke gewrichten en bloedend tandvlees met zich mee. Maar dat is nog niet alles:

 • Een langdurig tekort kan je immuunsysteem verzwakken, waardoor je vatbaarder wordt voor infecties en ziekten.
 • Het kan ook leiden tot een verminderde collageenproductie, wat resulteert in een slechtere huidgezondheid en langzamere wondgenezing.

Het is duidelijk dat vitamine C essentieel is voor een gezond en sterk lichaam. Zorg dus dat je voldoende van deze vitamine binnenkrijgt. 

Is het goed om elke dag vitamine C te slikken?

Het is slim om elke dag voldoende vitamine C binnen te krijgen, het liefst via een gezond dieet. Waarom? Nou, vitamine C is een wateroplosbare vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet opslaat en regelmatig nieuwe voorraad nodig heeft.

Als je een druk leven hebt, rookt, een onevenwichtig dieet volgt of extra behoefte hebt aan deze vitamine (zoals tijdens ziekte of stress), is het nemen van een dagelijks vitamine C-supplement een slimme zet.

Natuurlijke vs. synthetische vitamine C: wat is het verschil?

Vitamine C komt in verschillende vormen voor: natuurlijk en synthetisch. Natuurlijke vitamine C wordt rechtstreeks uit voedselbronnen gehaald, zoals citrusvruchten, bessen en groenten. Synthetische vitamine C daarentegen wordt in laboratoria gemaakt.

Natuurlijke vitamine C wordt vaak gezien als de meest biologisch beschikbare vorm, wat betekent dat je lichaam het gemakkelijker kan opnemen en gebruiken. Aan de andere kant kan synthetische vitamine C, hoewel het dezelfde chemische structuur heeft als natuurlijke vitamine C, minder effectief zijn als het gaat om opname en activiteit in het lichaam.

Bij De Gezonde Wereld bieden we hoogwaardige supplementen aan die zijn gemaakt van natuurlijke bronnen, zoals vitamine C van Together Health. Zo kun je profiteren van de maximale voordelen voor je gezondheid. 

Vitamine C supplementen kopen bij De Gezonde Wereld

Bij De Gezonde Wereld vind je hoogwaardige vitamine C-supplementen, speciaal ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan een los vitamine C-supplement of een multivitamine, wij hebben alles om jouw dagelijkse dosis vitamine C aan te vullen.

Onze supplementen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, zuiverheid en effectiviteit, zodat je met vertrouwen kunt kiezen voor een gezondere levensstijl. Wacht niet langer en geef jezelf de boost die je verdient met onze vitamine C-supplementen!