Planet Paleo

Ontdek de producten van Planet Paleo. Zuivere en hoogwaardige keto producten zoals collageen poeder, bottenbouillon, keto koffie en MCT olie.

Planet Paleo is opgericht door Ben Shouler, een voedingstherapeut en natuurgeneeskundige met een achtergrond in nutraceutisch onderzoek. Bij dit merk vind je een uitgebreid assortiment aan collageen producten. Collageen is een natuurlijke eiwitbron die betrokken is bij het onderhoud en het herstel van alle weefsels in het lichaam. De stof wordt dan ook vaak gezien als belangrijk ingrediënt om huidveroudering tegen te gaan. De collageen supplementen van Planet Paleo zijn makkelijk in gebruik en zijn GMO-, gluten- en zuivelvrij.

Wat is collageen?

Collageen is afgeleid van het Griekse woord ‘kolla’ wat lijm betekent. In feite is dit ook wat collageen doet: het fungeert als lijm die ons lichaam bij elkaar houdt. Zo’n 30% van alle eiwitten binnen ons lichaam bestaan uit collageen, zodoende is collageen het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Eiwitten zijn in ons lichaam belangrijke bouwstenen. Ze zijn belangrijk voor verschillende soorten weefsels, structuren en botten. Alle losse structuren en weefsel, zoals botten, huid, spieren en pezen, waaruit het lichaam is opgebouwd worden door collageen samengehouden, het zogenaamde collageennetwerk. Daarnaast is collageen ook te vinden in veel andere lichaamsdelen, waaronder bloedvaten, hoornvliezen en tanden. Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, huid en bloedvaten.

Waarom collageen supplementen gebruiken?

Tot aan je 25e levensjaar maakt je lichaam voldoende collageen aan, maar daarna neemt de productie van collageen drastisch af. Dit heeft als gevolg dat de huid haar elasticiteit verliest. Je huid wordt slapper en er ontstaan rimpels.

Het is (deels) mogelijk om collageen via voeding binnen te krijgen. Collageen komt van nature voor in de botten, het kraakbeen en de huid van dieren (met name in runderen, varkens en vissen). Helaas krijgen we tegenwoordig minder collageen via voeding binnen; we eten met name het vlees en de beenderen laten we achterwege. Daarnaast moet collageen uit voeding eerst door het lichaam worden afgebroken, voordat het beschikbaar wordt voor je lichaam.

Daarom kan het zinvol zijn om als aanvulling op de dagelijkse voeding een collageen supplement te nemen. De supplementen van Planet Paleo bestaat uit gehydrolyseerd collageen, de zogenaamde collageen peptiden. Dit houdt in dat de collageen al in kleine stukjes geknipt is. Hierdoor worden de supplementen zeer snel door het lichaam opgenomen.

De producten van Planet Paleo

Bij Planet Paleo vind je het meest veelzijdige assortiment collageen producten in Europa, evenals Europa's eerste biologische eiwitpoeder voor bottenbouillon. Deze collageenpoeders zijn 100% natuurlijk, vrij van bindmiddelen en vulstoffen én ze zijn allemaal gluten- en zuivelvrij.

Rundercollageen

De collageen van Planet Paleo is afkomstig van grasgevoerde weidekoeien, waarbij geen groeihormonen of antibiotica zijn toegediend. De peptiden uit dit collageen leveren essentiële eiwitten voor het herstel en onderhoud van alle weefsels. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verteren voor het lichaam. Met deze poeders creëer je een veelzijdige eiwitbron die kan worden toegevoegd aan smoothies, yoghurt, maar ook aan ontbijtgranen en pannenkoeken.

Marine Collageen

De Marine collageenpoeder is afkomstig van duurzame, in het wild gevangen lengvissen, gevist met lijn en hengel in de kustwateren van Frankrijk. Ze halen vis uitsluitend uit hun natuurlijke habitat en nooit van viskwekerijen. Een uitstekend alternatief als je vlees wilt vermijden.

Collageen lattes

Probeer eens de collageen koffie en -lattes voor een heerlijk verwarmend en smaakvol drankje. Deze warme dranken zijn vol en romig zonder toegevoegde suikers. Elke portie bevat 5 gram grasgevoerd puur collageen, een hoogwaardige beschikbare bron van aminozuren en eiwitten.

Bone Broth

De bottenbouillon van Planet Paleo is uitsluitend afkomstig van biologisch grasgevoerde runderen in Scandinavië. De bouillonpoeder is gemengd met kruiden en specerijen zodat net zo goed smaakt als zelfgemaakt.

Gelatine

De rundergelatine poeder van Planet Paleo is rijk aan eiwitten en voorziet het lichaam van belangrijke bouwstenen. De gelatinepoeder is 100% natuurlijk en grasgevoerd, zonder toevoegingen.

Kenmerken

  • Rundercollageen van grasgevoerde weidekoeien
  • Marine collageen afkomstig van wild, duurzaam gevangen vis uit Frankrijk
  • Bron van hoogwaardige eiwitten en aminozuren 
  • Sluit perfect aan op het Paleo-dieet
  • Vrij van pesticiden, antibiotica en groeihormonen
  • Gluten- , soja- en zuivelvrij

Planet Paleo kopen bij De Gezonde Wereld

Ben je nieuwsgierig geworden naar de zuivere collageen producten van Planet Paleo? Probeer ze dan nu! Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? We adviseren je graag, neem gerust contact met ons op.