Proteïne

De beste Proteïne poeders kopen? Bij De Gezonde Wereld vind je pure BCAA, Creatine Monohydraat capsules en biologische eiwitshakes.

Foto-tabel
sort-descending
BCAA Capsules (Motion Nutrition) 120caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Brain & Body Creatine Capsules (Motion Nutrition) 120caps
Plant Based Protein Powder Creamy Cacao Bio (Four Sigmatic) 510gr Biologisch
Plant Based Protein Powder Sweet Vanilla Bio (Four Sigmatic) 510gr Biologisch
Organic Bone Broth Sports Protein Chocolate (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,75

Organic Bone Broth Sports Protein Vanilla & Banana (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 32,99

Organic Bone Broth Collagen Protein Ancient Mushrooms (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,75

Organic Bone Broth Collagen Protein Cooling Herbs (Planet Paleo) Korting

Vanaf 24,75

Organic Bone Broth Collagen Protein Golden Turmeric (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,99

Organic Bone Broth Collagen Protein Herbal Defence (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,99

Organic Bone Broth Collagen Protein Original (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 32,99

11 Items

Proteine poeder kopen

De beste biologische eiwitpoeders koop je bij De Gezonde Wereld. Met een ruim assortiment proteïne poeders zorgvuldig geselecteerd voor jou. Op basis van biologische bottenbouillon, hoog in eiwitten en rijk aan essentiële aminozuren en voedingsstoffen, of op plantaardige basis met de beste kwalitatieve ingrediënten en aangevuld met kruiden en paddenstoelenextracten voor net dat beetje extra. Ook vind je hier sporters supplementen zoals BCAA’s en Creatine capsules.

 • Four Sigmatic; Plant Based Protein Powders
 • Planet Paleo; Bone Broth Eiwit Poeders
 • Motion Nutrition; Creatine en BCAA capsules

Wat zijn Proteïnen?

Proteïne is een ander woord voor eiwitten. Net als koolhydraten en vetten heeft ons lichaam elke dag voldoende proteïne nodig om goed te functioneren. Koolhydraten leveren voornamelijk snelle energie, ideaal voor het sporten. Vetten zijn de grootste energiebron en kunnen, zoals je weet, goed worden opgeslagen. Daarbij leveren ze essentiële vetzuren voor onder andere je hersenen. Eiwitten zijn in dit rijtje de bouwstoffen van je lijf. Bij eiwitten denk je voornamelijk aan spieren, maar alle cellen in je lichaam bestaan voor een groot deel uit eiwit. Daarnaast hebben ze een belangrijke rol als transporteurs, en de voorloper van enzymen en hormonen.

Waar zijn proteïne goed voor?

Proteïne spelen een belangrijke rol in je lichaam. De primaire functie van proteïne is als bouwstof voor verschillende weefsels. Voornamelijk voor spieren en spiergroei zijn eiwitten van belang, maar ook voor onze organen, bloed en andere weefsels. Elk eiwit bestaat uit een reeks verschillende aminozuren. Als je eiwitten eet, breekt je lichaam deze af in afzonderlijke aminozuren. Met deze poel aan aminozuren kan je lichaam vele dingen doen.

 • Aminozuren vormen eiwitten, eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaamscellen
 • Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en spierherstel
 • Eiwitten vormen de enzymen in ons lijf, die verantwoordelijk zijn voor vele regelprocessen. Van spijsvertering tot afweer
 • Aminozuren vormen neurotransmitters, de signaalstoffen in je hersenen
 • Ook hormonen zoals serotonine en dopamine hebben aminozuren nodig voor hun productie

Waar zit veel proteïne in?

Ben je op zoek naar eiwitrijke voeding? Er zijn verschillende redenen om meer proteïne te eten dan normaal, bijvoorbeeld als je veel sport, om aan te sterken, of in bepaalde gevallen zelfs om af te vallen. Dan is het handig om te weten waar veel eiwitten in zitten. Met deze kennis maak jij makkelijk een eiwitrijke lunch of boost je jouw proteïne inname tijdens het diner. 

Eiwitrijke voeding

 • Eieren
 • Vlees, vis en gevogelte
 • Skyr, yoghurt en kwark
 • Kaas
 • Noten en zaden
 • Pindakaas
 • Peulvruchten en (soja)bonen
 • Proteïne poeders

Hoeveel proteïne heb je per dag nodig?

Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van een gezond, dagelijks voedingspatroon. Maar hoeveel eiwitten heb je per dag nodig? De Nederlandse Gezondheidsraad heeft de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid eiwitten vastgesteld op 0,83 gram per kg lichaamsgewicht. 

Weeg je 70 kg? Dan is jouw ADH 70 kg x 0,83 gram eiwit = 58,1 gram eiwit per dag. 

Afhankelijk van de omstandigheden kun je een verhoogde behoefte hebben aan proteïne. Duursporters en krachtsporters hebben meer proteïne nodig. Maar een eiwitrijk dieet kan ook helpen om in het algemeen aan te sterken, of zelfs af te vallen.

Hoeveel eiwitten heb je als sporter per dag nodig?

Hoeveel proteïne je nodig hebt als je actief sport, verschilt sterk per persoon, intensiteit en type sport. Er is na veel onderzoek wel een gemiddeld advies voor sporters. Zo zouden sporters tussen de 1,2 en 2,2 gram proteïne per kg lichaamsgewicht nodig hebben. Waar je behoefte ligt als sporter hangt dus onder andere af van het type sport.

Duursporters hebben een extra eiwitbehoefte ten opzichte van niet-sporters, maar ook een grotere behoefte aan koolhydraten. Voor duursporters is extra proteïne vooral belangrijk voor herstel na trainingen, en zij zitten aan de onderkant van de range zoals hierboven genoemd. Krachtsporters hebben de grootste eiwitinname nodig. Bodybuilders en professionele krachtsporters zitten in de top van de range met een behoefte van 2,2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht.

Proteïne voor spieropbouw en gewichtstoename

Voor iedereen die spiermassa wil kweken is een verhoogde eiwitinname onmisbaar. Of je deze eiwitten uit je voeding haalt of uit een proteïne poeder maakt niet uit, zolang je maar let op de kwaliteit van de eiwitten. Om spieren te kweken heb je het volledige spectrum van (essentiële) aminozuren nodig. In de meeste dierlijke eiwitten (zuivel, vlees, botten) en in proteïne shakes of Bone Broth poeder vind je deze allemaal. 

Proteïne om af te vallen

Het klinkt misschien gek, maar een eiwitrijk dieet kan ook helpen met afvallen. Doordat eiwitten langzaam worden verteerd, geven ze een langer verzadigd gevoel, wat helpt om minder te snacken. Ook verbruik je voor de afbraak van eiwitten meer calorieën. De hoeveelheid proteïne die je moet eten om af te vallen ligt tussen de 1 en 1,4 gram per kg lichaamsgewicht. Daarnaast is het belangrijk veel te blijven drinken.

De beste proteïne poeders

Waar moet je op letten als je op zoek bent naar het beste proteïne poeder? Bij De Gezonde Wereld hanteren we de volgende strikte criteria voor kwalitatieve proteïne poeder. Je wilt uiteraard dat alle 9 essentiële aminozuren erin zitten. Het moet voldoende eiwit leveren, makkelijk in gebruik zijn en het liefst nog goed smaken ook. 

De Plant-Based proteïne poeders van Four Sigmatic doen dat alles én meer. Ze zijn volledig plantaardig maar bevatten wel alle essentiële aminozuren uit erwten, pompoenpitten en hennep eiwit, aangevuld met twee paddenstoelextracten en ashwagandha. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken cacao en vanille eiwitpoeder.

De Bone Broth Sport proteïne poeder van Planet Paleo bevat maar liefst 88 gram proteïne per 100 gram. Een langzaam getrokken bottenbouillon van enkel biologische, grasgevoerde runderen. Hieruit ontstaat een smakelijke bouillon rijk aan eiwitten, collageen en mineralen.

Wat zijn Aminozuren?

Eiwitten zijn opgebouwd uit een keten van verschillende aminozuren. Er zijn honderden aminozuren bekend, maar slechts 22 daarvan zijn veelvoorkomend in ons lichaam. Deze 22 aminozuren hebben we nodig voor alle lichaamsprocessen en de aanmaak van nieuwe (spier)cellen. Deze worden onderverdeeld in 3 groepen: 9 essentiële aminozuren, 6 semi-essentiële, en 7 niet-essentiële aminozuren. 

Essentiële aminozuren

We hebben elk van deze aminozuren even hard nodig. Het verschil zit in het aanmaken. De essentiële aminozuren kan ons lichaam zelf niet aanmaken, en hebben we daarom nodig uit voeding of middels suppletie. De semi-essentiële aminozuren zijn niet door iedereen even goed te produceren. Specifieke groepen (ouderen en kinderen) en mensen met bepaalde ziekten en medicijngebruik kunnen deze niet of niet goed aanmaken. De niet-essentiële aminozuren kan ons lichaam aanmaken uit andere aminozuren, het blijft hierbij belangrijk om voldoende proteïne tot je te nemen.

Proteïne Supplementen: BCAA enCreatine monohydraat

Mocht het niet lukken om via je voeding de juiste aminozuren binnen te krijgen, dan is het verstandig om dit op andere manieren aan te vullen. Hiervoor kun je kwalitatief proteïne poeder nemen, maar er zijn ook sportsupplementen met specifieke aminozuren te verkrijgen. De Gezonde Wereld biedt een ruime keuze aan streng geselecteerde supplementen en proteïne shakes van de beste natuurlijke merken.

Wat zijn Branched-Chain Amino Acids, ofwel BCAA’s?

BCAA’s zijn vertakte keten aminozuren welke niet in je lichaam worden geproduceerd. Je zult ze dus via voeding of suppletie moeten verkrijgen. Deze Branched-Chain Amino Acids spelen een vitale rol in spierherstel en het opbouwen van spiermassa en zijn onmisbaar voor de fanatieke sporter.

Motion Nutrition BCAA is een aminozuur supplement met vier essentiële aminozuren, in optimaal opneembare vorm. BCAA bevat de 3 vertakte keten aminozuren L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine met L-Carnitine en resveratrol, twee krachtige antioxidanten. 

Creatine Monohydraat

Creatine monohydraat is een aminozuurproduct dat van nature in kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomt. Ook in bepaalde voedingsmiddelen zoals vlees en vis zit creatine. 

Het wordt steeds populairder onder sporters vanwege zijn effectieve ondersteuning bij explosieve krachtinspanningen. Het verhoogt de beschikbare energie direct in je spieren waardoor deze een grotere krachtinspanning kunnen leveren op korte termijn. bijvoorbeeld met gewichtheffen, sprinten of andere intensieve kortdurende sporten.

De Body & Brain Creatine van Motion Nutrition is een goed opneembaar, veganistisch Creatine Monohydraat supplement. Ideaal voor fanatieke sporters en ter ondersteuning van een heldere geest en concentratie, dankzij de toevoeging van Vitamine B12, Folaat en Biotine.