Vitamine K

Vind hier de beste Vitamine K Supplementen. Vitamine K is essentieel voor je bloedstolling en als ondersteuning voor je botten. Koop hier natuurlijke Vitamine K2 met D3.
Foto-tabel
sort-descending
Vitamin D3 + K2 liposomal (Zooki) 60caps Nieuw!
Vitamin K2 (Together Health) 30caps
Bone Aid (Together Health) 60caps
Osteo Collagen Bot en Schildklier Collageen Poeder (Planet Paleo) 175 gram

4 Items

Wat is vitamine K?

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine, vernoemd naar het Deense woord 'Koagulations Vitamin', een term die werd geïntroduceerd door de wetenschapper Hendrik Dam. In het Nederlands betekent coagulatie bloedstolling, en Dam ontdekte begin vorige eeuw dat vitamine K een essentiële rol speelt in dit proces.

Maar vitamine K doet nog veel meer! Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze vitamine ook essentieel is voor sterke botten. Vitamine K helpt namelijk bij de opname van calcium in ons botweefsel, vooral in de vorm van vitamine K2, die goed door ons lichaam wordt opgenomen.

Wat is het verschil tussen Vitamine K1 en Vitamine K2?

Vitamine K is verdeeld in twee hoofdtypen: K1 (fytomenadion) en K2 (menaquinon). Ons lichaam heeft moeite met het opnemen van vitamine K1, terwijl vitamine K2 veel beter opneembaar is. Toch krijgen we via ons Westerse dieet vooral veel vitamine K1 binnen, omdat het in overvloed aanwezig is in groene groenten zoals spinazie en broccoli.

Ons lichaam kan een klein deel van de vitamine K1 omzetten in K2, maar dit is niet voldoende. Ongeveer 90% van de vitamine K die we binnenkrijgen is K1, terwijl slechts 10% K2 is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine K2 binnenkrijgt, hetzij via je voeding of door suppletie.

Vitamine K2 speelt een belangrijke rol in onze gezondheid, en een goede balans van deze vitamine kan je helpen om optimaal te profiteren van de vele voordelen voor je botten en hart. 

Vitamine K2: de onmisbare voedingsstof

Vitamine K2, ook wel bekend als menaquinon (MK), speelt een cruciale rol in je gezondheid. Deze vitamine komt in verschillende vormen voor, namelijk MK4, MK6, MK7, MK8 en MK9. Van al deze varianten wordt MK7 het beste door ons lichaam opgenomen, waardoor het de voorkeursvariant is voor voedingssupplementen.

Voeding met vitamine K2

Vitamine K2 wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën en is te vinden in kleine hoeveelheden in gefermenteerd voedsel zoals kwark, yoghurt en kaas. Het komt ook wel voor in vlees en eieren. Een van de rijkste bronnen van vitamine K2 is het Japanse gerecht Natto, dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Natto bevat maar liefst 1000 mcg K2 per 100 gram, vergeleken met slechts 10 mcg K2 per 100 gram kaas.

Waarom MK7?

Natto is niet alleen een rijke bron van vitamine K2, maar bevat ook de MK7-variant, die bekend staat om de hoogste biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat ons lichaam MK7 efficiënter opneemt en gebruikt dan de andere vormen van vitamine K2. Veel K2 supplementen gebruiken daarom Natto als bron.

Kortom, vitamine K2 is een essentiële voedingsstof die je voornamelijk kunt halen uit gefermenteerde producten, vlees en eieren, met Natto als de perfecte bron. Door te kiezen voor MK7-supplementen zorg je ervoor dat je lichaam optimaal profiteert van deze belangrijke vitamine.

Waar is vitamine K2 goed voor?

Vitamine K2 is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt in verschillende processen in het lichaam. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van vitamine K2:

1. Botgezondheid

Vitamine K2 is essentieel voor sterke botten. Het activeert het eiwit osteocalcine, dat ervoor zorgt dat calcium effectief aan de botmatrix bindt. Dit versterkt de botstructuur en verkleint het risico op osteoporose en botbreuken, vooral bij ouderen.

2. Cardiovasculaire gezondheid

Vitamine K2 speelt een sleutelrol in de bescherming van je hart en bloedvaten. Het activeert het matrix Gla-eiwit (MGP), wat voorkomt dat calcium zich afzet in je slagaders. Hierdoor blijven je bloedvaten elastisch en wordt het risico op verkalking en hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderd.

3. Tandgezondheid

Net zoals bij botten, helpt vitamine K2 bij de binding van calcium in de tanden, wat bijdraagt aan een sterker tandglazuur en een betere mondgezondheid. Het kan tandbederf en gaatjes helpen voorkomen.

4. Hersenfunctie

Vitamine K2 heeft ook ondersteunende effecten op de hersenen. Het kan de veroudering van de hersenen vertragen en heeft neuroprotectieve eigenschappen die het risico op neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer kunnen verminderen.

5. Krachtige antioxidant

Vitamine K2 fungeert als een antioxidant die vrije radicalen neutraliseert en zo celbeschadiging en veroudering tegengaat. Dit draagt bij aan een algemene verbetering van de gezondheid en het welzijn.

6. Gezonde Huid

Vitamine K2 kan bijdragen aan een gezonde huid door te helpen bij de synthese van collageen, wat de elasticiteit en stevigheid van de huid verbetert. 

7. Ondersteuning van de stofwisseling

Vitamine K2 speelt een rol in de stofwisseling van calcium en andere mineralen, wat cruciaal is voor de algehele metabolische gezondheid. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaatsen in het lichaam wordt gebruikt, zoals in de botten en tanden, en niet in de zachte weefsels.

Waarom vitamine K2 combineren met vitamine D3?

Vitamine K2 werkt synergetisch met vitamine D3. Vitamine D3 verhoogt de opname van calcium uit de voeding, maar zonder voldoende vitamine K2 kan dit extra calcium verkeerd terechtkomen in de slagaders in plaats van in de botten. Vitamine K2 zorgt ervoor dat het calcium, dat door vitamine D3 wordt geabsorbeerd, effectief wordt gebruikt in het lichaam en naar de juiste plekken wordt gestuurd. Deze combinatie ondersteunt een optimale botgezondheid en een gezond cardiovasculair systeem.

Vitamine K2 supplementen

Vitamine K2 heeft tal van gezondheidsvoordelen, dus het is belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Voedingsmiddelen zoals natto (een gefermenteerd sojaproduct), kaas, en eigeel zijn uitstekende bronnen van vitamine K2. Maar als je dieet niet genoeg van deze vitamine bevat, kan suppletie een geweldige manier zijn om je inname te verhogen.

Bij De Gezonde Wereld vind je vitamine K2-supplementen van topmerken zoals Together Health en Zooki. Deze hoogwaardige supplementen zijn speciaal ontworpen om de opname en effectiviteit van vitamine K2 te optimaliseren, zodat jij maximaal kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen. Kies voor kwaliteit en boost je gezondheid vandaag nog met vitamine K2-supplementen van De Gezonde Wereld!

Vitamine K2 van Together Health

Together Health biedt een topkwaliteit vitamine K2-supplement, rechtstreeks afkomstig van natuurlijke, gefermenteerde kikkererwten. Dit zorgvuldig samengestelde supplement is ontworpen om de biologische beschikbaarheid te optimaliseren, zodat jouw lichaam de vitamine K2 maximaal benut. Dankzij de nauwkeurige productieprocessen van Together Health, kun je erop vertrouwen dat je een puur en effectief product in handen hebt.

Vitamine D3 + K2 van Zooki

Maak kennis met Zooki's baanbrekende vitamine D3 en K2-combinatie, verpakt in één handig product! Met Zooki's innovatieve liposomale formule wordt de opname van deze essentiële vitamines verbeterd, wat zorgt voor krachtige ondersteuning van je botten en cardiovasculaire gezondheid. Dankzij de focus op hoogwaardige ingrediënten en effectieve resultaten, is Zooki D3 + K2 de perfecte keuze voor iedereen die zijn gezondheid op een natuurlijke en efficiënte manier wil ondersteunen.

Vitamine K2 Kopen bij De Gezonde Wereld

Welkom bij De Gezonde Wereld, dé plek voor een uitgebreid assortiment vitamine supplementen van topmerken zoals Together Health en Zooki. Of je nu op zoek bent naar een puur vitamine K2-supplement of een handige combinatie van vitamine D3 en K2, wij hebben hoogwaardige producten die jouw gezondheid ondersteunen. Bij De Gezonde Wereld geniet je van deskundig advies, betrouwbare service en producten van de hoogste kwaliteit. Kies vandaag nog voor een gezonder leven en bestel je vitamine K2-supplement bij De Gezonde Wereld.