Ashwagandha

Op zoek naar ashwagandha supplementen zoals KSM-66, capsules en gummies? Koop de beste Ashwagandha producten bij De Gezonde Wereld.

Foto-tabel
sort-descending
Shilajit Extract & Ashwagandha (Ayurvediq) 60caps Nieuw!
28,95
Organic Ashwagandha & Black Pepper Extract (Ayurvediq) 120caps Biologisch
Wellness Ashwagandha Gummies (Yumi) 60st
Fermented Ashwagandha Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Whole Root Ashwagandha Bio (Together Health) 30caps Biologisch
Fermented Tranquillity Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 26,50
Fermented True Adaptogens Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 25,50 Normale prijs 32,95
Stress Aid Complex (Together Health) 30caps
Menopause Multi Vit (Together Health) 60caps
24,95

9 Items

Wat is de Ashwagandha plant?

Ontdek het geheim van eeuwenoude Ayurvedische geneeskunde met Ashwagandha, ook bekend als Withania somnifera. Deze kruidachtige plant, afkomstig uit de vruchtbare gronden van India en delen van Azië, staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Dit betekent dat het jouw lichaam helpt om stress te overwinnen en zich aan te passen aan uitdagende situaties*. Ooit alleen te vinden in droge delen van India, is Ashwagandha nu wereldwijd beschikbaar in verschillende vormen, waaronder handige supplementen.

Is Ashwagandha onzin?

Met de toenemende populariteit van natuurlijke supplementen rijst vaak de vraag: werkt het echt? Als het gaat om Ashwagandha, is er echter een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek dat zijn effectiviteit ondersteunt. Talrijke klinische studies hebben de potentiële voordelen van Ashwagandha aangetoond, variërend van stressvermindering* en verbeterde slaapkwaliteit* tot het ondersteunen van een gezond immuunsysteem* en het bevorderen van een gevoel van welzijn*.

De werking van Ashwagandha

De actieve bestanddelen in Ashwagandha, waaronder withanolides en withaferin A, worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de vele voordelen van dit kruid. Onderzoek suggereert dat Ashwagandha kan helpen bij het verlagen van het niveau van het stresshormoon cortisol, waardoor het een kalmerend effect heeft*. Bovendien ondersteunt het de cognitieve functie*, verhoogt het energieniveaus* en draagt het bij aan een gezonde hormoonbalans*.

Ashwagandha en testosteron

Een van de meest besproken onderwerpen met betrekking tot Ashwagandha is het potentiële effect op testosteronlevels*. Testosteron is een belangrijk hormoon dat een rol speelt in verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder spieropbouw, energieniveau, en libido. Onderzoek suggereert dat Ashwagandha-supplementen kunnen helpen bij het verhogen van testosteronlevels bij mannen, wat kan leiden tot verbeterde spierkracht en algeheel welzijn*.

Ashwagandha en libido

Een ander veelbesproken onderwerp is de relatie tussen Ashwagandha en libido. Studies tonen aan dat Ashwagandha-supplementen kunnen helpen bij het verminderen van stress* en het verhogen van energieniveaus*, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een gezond libido*.

Ashwagandha voor vrouwen

Hoewel veel van het onderzoek naar Ashwagandha zich richt op mannen, zijn er ook aanwijzingen dat dit kruid gunstig kan zijn voor vrouwen. Van Ashwagandha is bekend dat het adaptogene eigenschappen heeft, wat betekent dat het kan helpen bij het ondersteunen van het lichaam tijdens periodes van stress en verandering*. Dit kan vooral waardevol zijn voor vrouwen tijdens de overgang, wanneer hormonale schommelingen en symptomen zoals opvliegers en stemmingswisselingen vaak voorkomen.

Ashwagandha en de overgang

Voor vrouwen die de overgang doormaken, kan Ashwagandha een natuurlijke ondersteuning bieden*. De adaptogene eigenschappen van Ashwagandha kunnen helpen bij het verminderen van stress* en het bevorderen van een gevoel van welzijn tijdens deze overgangsfase*. 

Mogelijke bijwerkingen en interacties

Hoewel Ashwagandha over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en interacties, vooral bij langdurig gebruik of bij gelijktijdig gebruik van andere medicijnen. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn onder meer maagklachten en milde allergische reacties. Bovendien kan Ashwagandha mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, waaronder antidepressiva. 

Wees voorzichtig bij mensen met hyperthyroïdie of een ernstige leverziekte bij het gebruik van Ashwagandha. Raadpleeg vóór gebruik je arts of apotheker als je medicijnen gebruikt zoals antidepressiva, als je een leveraandoening hebt, als je een schildklieraandoening hebt en/of als je schildklierhormonen gebruikt. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Gebruik Ashwagandha dan niet. Gebruik Ashwagandha supplementen niet langdurig zonder medisch advies.

Het innemen van Ashwagandha voor het slapen

Veel mensen nemen Ashwagandha-supplementen in om te helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust*. Door zijn kalmerende eigenschappen kan Ashwagandha helpen bij het verminderen van stress* en het bevorderen van ontspanning*, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Sommige mensen vinden het nuttig om Ashwagandha-supplementen 's avonds in te nemen, een uur voor het slapengaan, om te helpen bij het ontspannen en tot rust komen na een drukke dag.

Ashwagandha KSM 66

Bij De Gezonde Wereld bieden we hoogwaardige Ashwagandha-supplementen aan, waaronder de populaire KSM-66-formule van Together Health. KSM-66 is een speciaal gestandaardiseerd extract van Ashwagandha dat is vervaardigd volgens een gepatenteerd proces om de meeste bioactieve bestanddelen te behouden. Dit zorgt ervoor dat je kunt profiteren van de maximale voordelen van Ashwagandha in elke dosis.

Ashwagandha poeder, pillen, capsules of gummies? Kies het juiste supplement

Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke oplossing voor stressbeheersing*, een boost voor je immuunsysteem*, of algemeen welzijn wilt bevorderen*, Ashwagandha supplementen kunnen een waardevolle investering zijn in je gezondheid. Bij De Gezonde Wereld bieden we een breed scala aan Ashwagandha producten, waaronder extracten, poeders, capsules en gummies, zodat je de vorm kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Ashwagandha kopen? Kies voor kwaliteit

Bij het kopen van Ashwagandha supplementen is het essentieel om te kiezen voor producten van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat je de maximale voordelen behaalt. Bij De Gezonde Wereld hechten we veel waarde aan kwaliteit en zuiverheid, daarom selecteren we zorgvuldig onze leveranciers en zorgen we voor strenge kwaliteitscontroles op al onze producten.

Heb je verder nog vragen? Bij De Gezonde Wereld staan we klaar om je te helpen bij het vinden van hoogwaardige Ashwagandha producten die aansluiten bij jouw behoeften.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende. 

[Bronnen]

  • Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian journal of psychological medicine, 34(3), 255–262.
  • Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Bose, S. (2017). Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) Root Extract in Improving Memory and Cognitive Functions. Journal of Dietary Supplements, 14(6), 599–612.
  • Ambiye, V. R., Langade, D., Dongre, S., Aptikar, P., Kulkarni, M., & Dongre, A. (2013). Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. Evidence-based complementary and alternative medicine: eCAM, 2013, 571420.
  • Dongre, S., Langade, D., & Bhattacharyya, S. (2015). Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study. BioMed Research International, 2015, 284154.]