Collageen

Collageen geeft stevigheid en elasticiteit aan de huid. Een uitgebreid assortiment collageen poeder vind je hier bij De Gezonde Wereld.
Foto-tabel
sort-descending
Classic Collagen 50:50 Marine/Bovine (Motion Nutrition) 360gr
Creamy Vanilla Collagen 50:50 Marine/Bovine (Motion Nutrition) 360gr
Noors Viscollageen Poeder Naturel (Arctic Blue) 150gr
Noors Viscollageen Poeder met Vitamine C en aardbeismaak (Arctic Blue) 150gr
Pure Gelatine (Planet Paleo) 300gr
Marine Beauty Collagen Skin, Hair & Nails (Planet Paleo) 231gr Korting
Speciale prijs 35,99 Normale prijs 47,99
Marine Cacao Collagen (Planet Paleo) 285gr
Primal Goddess Haar en Nagels Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram
Marine Collagen (Planet Paleo)

Vanaf 36,95

Organic Bone Broth Collagen Protein Ancient Mushrooms (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,75

Organic Bone Broth Collagen Protein Original (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 32,99

Organic Bone Broth Collagen Protein Cooling Herbs (Planet Paleo) Korting

Vanaf 24,75

Vegan Collagen Nutrient Factors Chocolate (Planet Paleo) 255gr
Organic Bone Broth Collagen Protein Herbal Defence (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,99

Organic Bone Broth Sports Protein Chocolate (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,75

Organic Bone Broth Sports Protein Vanilla & Banana (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 32,99

Organic Bone Broth Collagen Protein Golden Turmeric (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,99

Pure Collagen Puur Collageen Poeder (Planet Paleo)

Vanaf 29,95

Pure Collagen - Matcha Latte (Planet Paleo) 225gr
Pure Collagen - Turmeric Latte (Planet Paleo) 260gr

Items 1-20 van 28

Collageen is een eiwit dat stevigheid en elasticiteit geeft aan onze botten, spieren, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Ook zorgt het er voor dat je huid stevig en soepel blijft. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar naarmate je ouder wordt, loopt de aanmaak van dit eiwit terug. Hierdoor word je huid op den duur minder elastisch en kunnen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Collageen supplementen kunnen dan ondersteuning bieden: ze helpen het collageen gehalte in jouw lichaam aan te vullen.

Wat is collageen?

Collageen is een lijmachtig eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. De naam komt van het Griekse woord 'kolla', wat lijm betekent. Collageen komt voor in de botten, bloedvaten en in de huid en zorgt voor elasticiteit en stevigheid. Vanaf het 25e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen jaarlijks met 1% af, waardoor geleidelijk aan de eerste rimpels ontstaan.

Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in het lichaam af. Dit is een natuurlijk proces. Het verouderingsproces stopzetten is daarom niet mogelijk. Wel zijn er bepaalde invloeden van buitenaf die dit verouderingsproces kunnen versnellen. Roken, veel zonnen, suikerrijk eten, maar ook alcohol drinken zijn invloeden die ervoor kunnen zorgen dat de afname van collageen sneller verloopt.

Collageen in voeding

Collageen vinden we voornamelijk in de botten, beenmerg en huiden van dieren. Zowel vissen als runderen bevatten veel van dit eiwit. Bij onze voorouders stond regelmatig bottenbouillon op het menu waardoor we collageen binnenkregen. Tegenwoordig eten we dit nog maar weinig. Hierdoor krijgen we via onze voeding al veel minder collageen binnen.

Krijgen we collageen dan helemaal niet via onze voeding binnen? Nee, dat is ook niet helemaal waar. Ook plantaardige voedingsmiddelen kunnen de vorming van collageen in ons lichaam stimuleren. Deze voedingsmiddelen bevatten van zichzelf geen collageen, maar leveren dus wel een bijdrage aan ons lichaam bij het aanmaken ervan. Vitamine C, zink, koper en selenium zijn belangrijke voedingsstoffen die de aanmaak van collageen bevorderen.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is hoe dan ook erg belangrijk. Ter aanvulling van onze voeding kunnen collageen supplementen gebruikt worden om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Collageen supplementen

Suppletie kan uitkomst bieden om het collageen gehalte in je lichaam te ondersteunen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar als poeders, tabletten of capsules. Onze voorkeur gaat bij deze supplementen altijd voor poeder. Waarom is dat? Van collageen supplementen moet je vaak hoge doseringen innemen. Als je collageen tabletten of capsules gebruikt gaat het vaak om 10-15 stuks per dag. Dat is wel erg veel! Het voordeel van poeder is dat je het gemakkelijk in hoge dosering kan innemen en bijvoorbeeld door je smoothie kan verwerken. Verder is het goed om te weten dat collageen supplementen van dierlijke bron afkomstig zijn zoals rund of vis. Deze supplementen zijn dus niet geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Wat is het beste collageen supplement?

Collageen supplementen worden aangeboden in ongedenatureerde vorm en in gehydrolyseerde vorm. Wat is het verschil? Bij een ongedenatureerde vorm is het collageen eiwit niet behandeld waardoor de oorspronkelijke structuur nog intact is. Wanneer collageen gehydrolyseerd is dan is het collageen eiwit als het ware in kleine stukjes geknipt. Gehydrolyseerd collageen is voor je lichaam makkelijker te verwerken waardoor het beter opneembaar is. Kies daarom voor bij voorkeur voor gehydrolyseerd collageen.

Bij De Gezonde Wereld vind je collageen producten van Planet Paleo. Dit zijn poeders op basis van runder- of marine collageen. De rundercollageen is afkomstig van grasgevoerde weidekoeien, waarbij geen groeihormonen zijn toegediend. De Marine collageen poeder is afkomstig van duurzame visvangst uit Frankrijk. Een goed alternatief als je vlees wilt vermijden. De producten van Planet Paleo zijn op basis van gehydrolyseerd collageen, 100% natuurlijk, vrij van vulstoffen én ze zijn allemaal gluten- en zuivelvrij.

Collageen kopen bij De Gezonde Wereld

Ben je op zoek naar een goed collageen supplement? Bij De Gezonde Wereld vind je alleen de beste kwaliteit duurzaam collageen poeder. Heb je nog een vraag over een bepaald product? Neem contact met ons op voor deskundig advies!