Spijsvertering

Een goede spijsvertering is belangrijk voor je gezondheid. Vind hier supplementen die de spijsvertering kunnen ondersteunen.
Foto-tabel
sort-descending
Organic Triphala (Ayurvediq) 120caps Biologisch
Spijsvertering Support (Mattisson) 90caps
Nothing But Fruit Probiotic Gummies (Vegums) 30st Nieuw!
Boswellia Serrata, Turmeric & Black Pepper Extract (Ayurvediq) 60caps Nieuw!
21,95
Gut Health Probiotic Gummies (Yumi) 60st
Your Flora - Sensitive Gefermenteerde Pepermunt Citroenmelisse Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Family Gefermenteerde Baobab Banaan Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Gold Spice Gefermenteerde Gember Kurkuma Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Regenesis Gefermenteerde Artisjok Cichorei Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Tranquil Gefermenteerde Venkel Kamille Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Terrain Gefermenteerde Aloë Vera Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Digestive Collagen Digestieve Collageen Poeder (Planet Paleo) 245 gram Korting
Speciale prijs 32,99 Normale prijs 43,95
Organic Bone Broth Collagen Protein Cooling Herbs (Planet Paleo) Korting

Vanaf 24,75

Multibiotic Fermented Food (Together Health) 30caps
19,95
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Capsules Bio (Pure Mushrooms) Biologisch

Vanaf 19,95

Lion`s Mane [Hericium erinaceus] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Lion's Mane Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms4Life) 60gr Biologisch
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Shiitake Paddenstoelen Capsules Bio (Mushrooms4Life) 60caps Biologisch
Lion’s Mane Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30 ml

Items 1-20 van 26

Een optimale spijsvertering is belangrijk voor een goede gezondheid. We delen handige tips en voedingssupplementen die je spijsvertering een boost geven en je op weg helpen naar een gezonde, blije buik. Maar voordat we deze tips delen leggen we eerst uit hoe je een verminderde spijsvertering kunt herkennen.

Een verminderde spijsvertering: herken de symptomen

Een slechte spijsvertering kan verschillende symptomen veroorzaken, variërend van mild tot ernstig. Hoe herken je een verminderde spijsvertering? Let op goed op de volgende symptomen:

 • Maagklachten: dit omvat symptomen zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid, boeren en een zwaar gevoel in de maag na het eten.
 • Onregelmatige stoelgang: problemen zoals obstipatie (moeite met ontlasting, harde ontlasting) of diarree (losse ontlasting) kunnen wijzen op een verstoorde spijsvertering.
 • Slechte adem: als je vaak last hebt van een slechte adem, zelfs na het poetsen van je tanden, kan dit te wijten zijn aan problemen met de spijsvertering, zoals een slechte vertering van voedsel.
 • Vermoeidheid: een slechte spijsvertering kan ervoor zorgen dat je lichaam niet voldoende voedingsstoffen uit je voeding opneemt, wat kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie.
 • Gewichtsveranderingen: zowel onbedoeld gewichtsverlies als gewichtstoename kunnen het gevolg zijn van een slechte spijsvertering. Dit kan te wijten zijn aan een verminderde opname van voedingsstoffen of problemen met de regulatie van de eetlust.
 • Maagkrampen en pijn: als je regelmatig last hebt van maagkrampen, buikpijn of een ongemakkelijk gevoel in de maagstreek, kan dit wijzen op een verstoorde spijsvertering.
 • Misselijkheid en overgeven: Een onregelmatige spijsvertering kan leiden tot het gevoel van misselijkheid en kan soms gepaard gaan met braken.

Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen ook kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen. Als je regelmatig last hebt van deze symptomen of als ze ernstig zijn, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor een juiste diagnose en passende behandeling.

Tips voor een goede spijsvertering

Gelukkig kun je zelf veel doen om je spijsvertering te ondersteunen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

Tip 1: Eet vezelrijke voedingsmiddelen

Vezels zijn als de superhelden van een gezonde spijsvertering. Ze zorgen voor een soepele stoelgang en helpen bij het voorkomen van obstipatie. Zet daarom dagelijks vezelrijke groenten, fruit, volle granen, bonen en peulvruchten op het menu. Ze zijn niet alleen goed voor je darmen, maar houden ook je gewicht onder controle en verlagen het risico op hart- en vaatziekten.

Tip 2: Drink veel water

Hydratatie is de sleutel tot een gezonde spijsvertering. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. Water helpt bij het afbreken van voedsel, absorptie van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam. Dus vul regelmatig die waterfles of drink (kruiden)thee om gehydrateerd te blijven.

Tip 3: Kauw goed

Neem de tijd om goed te kauwen. Door grondig te kauwen, breek je voedsel in kleinere stukjes, waardoor het gemakkelijker te verteren is. Bovendien bevordert dit de afscheiding van enzymen, die je spijsvertering een extra boost geven.

Tip 4: Kies voor gefermenteerde voeding

Probiotica zijn goede bacteriën die je darmflora in topvorm houden. Ze zijn te vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en kimchi. Probiotica helpen bij het handhaven van een gezonde balans van bacteriën in je darmen, waardoor je spijsvertering efficiënter wordt en je immuunsysteem wordt versterkt.

Voedingssupplementen: de extra ondersteuning voor je spijsvertering

Als aanvulling op een gezond dieet, kunnen voedingssupplementen je spijsvertering een extra duwtje in de rug geven. Hier zijn enkele geweldige opties:

 • Probiotica supplementen: Als je niet genoeg probiotica via voeding binnenkrijgt, kunnen supplementen een handige oplossing zijn om je darmgezondheid te ondersteunen.
 • Calcium: dit mineraal ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering. Een calcium supplement kan daarom een mooie aanvulling op gezonde voeding zijn.
 • Enzymen supplementen: Deze supplementen kunnen helpen bij de afbraak van voedsel en het bevorderen van een optimale spijsvertering, vooral als je last hebt van een slechte vertering.
 • Vezelsupplementen: Als je moeite hebt om voldoende vezels uit je dieet te halen, kunnen vezelsupplementen een handige aanvulling zijn om je spijsvertering soepel te laten verlopen.

Onthoud altijd dat voedingssupplementen aanvullend zijn en geen vervanging vormen voor een gezond dieet. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken.