Getest: mushroomlattes & -koffies (dit vonden we ervan)

Koffie-, paddenstoelenliefhebbers en iedereen die van lekkere drankjes houdt: opgelet! Mushrooms4Life heeft onlangs een hele nieuwe productlijn van medicinale paddenstoelen gelanceerd. In deze productlijn hebben zij de populairste medicinale paddenstoelen gecombineerd met ayurvedische kruiden. Heerlijk met wat (plantaardige) melk en geniet dagelijks van jouw dosis medicinale paddenstoelen. Wij mochten er een aantal uitproberen. Dus bij deze onze absolute favorieten.

>> Lees onze blog over mushroom koffies en hun medicinale werking 

Paddenstoelen waarom?

Allereerst: waarom paddenstoelen? Medicinale paddenstoelen hebben pas onlangs de aandacht gekregen die ze verdienen. Ze bezitten een uniek palet aan werkzame stoffen die je lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen bij een tal van processen. Zo is Reishi bijvoorbeeld een natuurlijke antihistamine en uitermate handig voor allergieën (zoals het hooikoortsseizoen). Chaga daarentegen is een allround beschermer en helpt je immuunsysteem met zijn afweer. Lion’s Mane is een cognitieve krachtpatser. Deze paddenstoel boost je concentratievermogen en geheugen.

Wil jij nu meer weten over de werking van deze bijzondere paddenstoelen? Lees dan ook deze blog van ons. Hierin leggen we alles uit over de verschillende werkzame stoffen van de paddenstoel. Aanrader!

Heerlijke mushroomlattes en -koffies

Nu weer terug naar Mushrooms4Life en hun nieuwste mushroomdranken. Wat als eerste gezegd moet worden, is dat de verpakking er echt mooi uitziet. De mushroomlattes en -koffies worden geleverd in handige sachets, waardoor je precies de juiste hoeveelheid in je glas doet. Vooral handig voor onderweg. Op de verpakking lees je ook meteen meer over de kruiden en paddenstoelen.

Mushrooms4Life mushroomkoffies en mushroomlattes; de smaken

Welke vonden wij het lekkerst?

We hebben alles geprobeerd, maar twee sprongen er echt bij ons uit. Dit neemt niet weg dat ze allemaal lekker waren. Het is een kwestie van smaak en de functie van de paddenstoel dat dit onze favorieten maakte. Kijk naar de gebruikte kruiden en gekozen paddenstoel om een keuze te maken. Iedereen heeft weer behoefte aan iets anders.

Voor ons waren de Lion’s Mane latte en Cordyceps adaptogenen koffie de favorieten.

De Lion’s Mane Mushroomlatte

Zoals eerder verteld staat Lion’s Mane bekend vanwege de cognitieve boost die het geeft. Je kan het ook wel vergelijken met een nootropic. Het zorgt voor focus, extra concentratie en perfect voor een drukke dag waarin je veel gedaan moet krijgen (mentaal dan). Dit is ook meteen waarom wij zo fan zijn van de paddenstoel en deze mushroomlatte. Je merkt direct resultaat. Van de andere paddenstoelen merk je ook wel wat, alleen voor sommige moet je het een langere tijd nemen en werkt het op een dieper niveau.

Mushroomlatte Lion's Mane Matcha

Bij de Lion’s Mane mushroomlatte heeft Mushrooms4Life Lion’s Mane gecombineerd met Matcha. Matcha is een populaire groene thee uit Japan en staat ook bekend vanwege zijn hoeveelheid L-theanine. L-theanine is een aminozuur en zorgt eveneens voor een goede concentratieboost. Gouden combinatie met Lion’s Mane! Voor de smaak heeft Mushrooms4Life wat kokosnootpoeder en kaneel toegevoegd.

Mushroomkoffie met Cordyceps

Koffie is heilig voor heel veel Nederlanders. Gemiddeld drinken we wel drie á vier bakken per dag. Sommige mensen zelfs ver daarboven. Ondanks dat koffie zonder suiker in de Schijf van Vijf past (aldus Voedingscentrum), heeft koffie ook nadelen. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat jij je opgejaagd kan voelen, angstig, hoofdpijn, hartkloppingen, suizende oren enzovoort.

Cordyceps en Reishi zijn beide een rijke bronnen van Adenosine. Adenosine is een neurotransmitter die de negatieve effecten van cafeïne blokt in de hersenen. Hierdoor kun je heerlijk genieten van je koffie, zonder de nadelen. Met hun mushroomkoffies hebben zij het beste van twee werelden samengebracht.

Mushroomkoffies Cordyceps Reishi Mushrooms4Life

Wij vonden van deze mushroomkoffies die met cordyceps het lekkerst. We dronken de koffie met melk, omdat we van romige koffie houden. Erg lekker! Je kan de mushroomskoffies ook met water maken. Dan heb je meer een filterkoffie idee. Naast cordyceps hebben ze de zoetmaker kardemom toegevoegd. Echt een perfecte vervanger van je dagelijkse kop koffie.

Welke melk moet je gebruiken voor de dranken?

We hebben hier diverse melksoorten geprobeerd; soja, havermelk, koemelk, kokosmelk enzovoort. Onze voorkeur gaat toch uit naar de kokosmelk en dan van het merk Innocent. Deze kokosmelk is heel romig en subtiel van smaak. Het past heel goed bij de drankjes en de kokosnootpoeder dat aan alle mushroomlattes en -koffies is toegevoegd. Heerlijk!

Om klontjes te voorkomen kan je het beste het drankje in de blender doen of een staafmixer door het glas. Heb je die niet? Roer dan heel goed. Dan verdwijnen de klontjes ook redelijk goed.

De verschillende mushroomdranken - jammie!

Welke smaak ga jij proberen?

Mushroomlattes en mushroomkoffies zijn nu verkrijgbaar bij diverse winkels. Voor een verkooppunt bij jou in de buurt kun je altijd op de website van Mushrooms4Life kijken. Liever online bestellen? Dutch-Headshop verkoopt de dranken ook. Daarbij krijg je bij hun een leuke korting als je er twee tegelijk koopt ;-).

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen

Meer weten over paddenstoelen?

Download dan deze gratis paddenstoelengids. Deze gids is speciaal ontwikkeld voor iedereen die interesse heeft in paddenstoelen. De gids geeft antwoord op al je paddenstoelenvragen én vertelt alles wat jij moet weten voordat je ze gaat gebruiken. Géén zweverig verhaal, maar heldere en eerlijke uitleg per paddenstoel.