4x waarom mensen paddenstoelsupplementen gebruiken

In tegenstelling tot het Aziatische werelddeel zijn wij pas onlangs enthousiast geworden over de kracht van paddenstoelen. Er zijn wereldwijd meer dan 8.000 verschillende soorten. Van slechts een klein gedeelte weten we de medicinale werking. Desondanks groeit de interesse voor paddenstoelensupplementen. Waarvoor gebruiken de meeste mensen deze supplementen? Dit zijn de 4 meest genoemde redenen om het eens te proberen.

1. Immuunbooster

Je immuunsysteem is een complex netwerk van organen, cellen, antilichamen en eiwitten. Het beschermt je tegen nare virussen en bacteriën. Maar op sommige momenten kan je immuunsysteem wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een drukke periode of het griepseizoen. Er zijn oneindig veel tips op het internet te vinden over hoe je je immuunsysteem boost. Van citroenen in je thee tot aan extra vitamine supplementen innemen. Paddenstoelsupplementen zijn ook uitstekende immuunboosters.

Paddenstoelen zitten namelijk boordevol met polysacchariden, zoals de welbekende bètaglucanen. Deze stof ondersteunt je immuunsysteem op diverse vlakken. Zo vergroten ze bijvoorbeeld de beschermende functie van de immuuncellen. Veel paddenstoelen bezitten - naast polysacchariden - ook sterke antibacteriële en schimmelwerende stoffen.

2. Extra focus

Sommige periodes wil de concentratie maar niet komen. Dan wordt je continu afgeleid en lever je niet gemakkelijk je werk af. Juist op die momenten is wat extra focus super fijn. De Lion’s Mane is de bekendste paddenstoel voor een concentratieboost. Deze paddenstoel bevat namelijk een palet aan essentiële suikers, mineralen en aminozuren. Door deze werkzame stoffen ondersteunt deze paddenstoel de informatieoverdracht tussen cellen in de hersenen. Wat weer een positief effect heeft op je geheugen en concentratievermogen. Dus moet je even knallen? Lion’s Mane is de paddenstoel hiervoor.

Meer weten over de werking van Lion’s Mane? In deze blog leggen we het je uit »

Extra focus met Lion's Mane

3. Sportprestaties

Wanneer de zomer in aantocht is, trekken we met zijn allen massaal naar de sportschool. Tenminste dat is de normale gang van zaken. Nu met Corona zijn de sportscholen nog gedeelte gesloten, maar kunnen we wel lekker buiten sporten. Even een rondje wandelen, hardlopen of gewoon met wat gewichten een circuitje voor jezelf uitzetten. Paddenstoelsupplementen helpen je bij je sportprestaties. Ze ondersteunen je uithoudingsvermogen waardoor je net even wat langer kunt doorgaan. Daarnaast helpen ze je ook na het sporten met het spierherstel. Op die manier kun je er weer snel tegenaan en kom je een stap dichterbij jouw summerbody.

4. Ondersteuning voor de huid

Echte schoonheid komt van binnen. Wanneer je goed slaapt, niet rookt, gezond en gevarieerd eet en beweegt heeft dit ook invloed op je huid. In China en Korea zijn ze er dan heilig van overtuigd dat paddenstoelsupplementen helpen bij hun schoonheidsideaal. Zij gebruiken paddenstoelen dan ook om hun huid mee te verjongen. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar de cosmetische werking van paddenstoelen. Hieruit kwamen een aantal conclusies waarbij paddenstoelen inderdaad de conditie van je huid kunnen verbeteren.

Enkele voordelen die je kunt ervaren met paddenstoelen, ze…

  • leveren krachtige antioxidanten.
  • remmen van het verouderingsproces van de huid.
  • werken ontstekingsremmend.
  • verminderen rimpels.
  • stimuleren de natuurlijke hydratatie en afvoer van vocht van de huid.
  • verminderen verkleuringen in de huid.

Ondersteuning van de huid met Reishi

Let wel, deze voordelen betekenen niet dat je alle crèmes en andere gezondheidsproducten uit je badkamer moet gooien. Wij zijn meer van mening dat een goede mix het beste is. Verzorg je huid goed, houd het schoon, beweeg en eet gezond. Voeg hier paddenstoelsupplementen aan toe en dit kan het schoonheidsgeheim zijn. En nog een tip: de bekendste anti-aging paddenstoel op dit moment is de Reishi.

Medicinale paddenstoelen Pure Mushrooms download ebook

Welk paddenstoelsupplement ga jij gebruiken?

Dit waren de 4 meest genoemde redenen waarom mensen paddenstoelsupplementen gebruiken. Uiteraard zijn er nog er nog veel meer redenen, maar dit zijn wel de bekendste. Ben jij nu ook enthousiast geworden en wil jij het ook eens proberen? Download dan dit gratis e-book. Deze gids geeft antwoord op al je paddenstoelenvragen én vertelt je alles wat jij moet weten voordat je ze gaat gebruiken.