Fitter worden? Deze paddenstoelen dragen bij aan je gezondheid!

Tijdens de lockdown waren we voornamelijk aan huis gekluisterd. En zeg nou zelf, al die beperkingen destijds hebben hun weerslag gehad op onze gemoedstoestand. Misschien heb je het zelf ook ervaren, of ervaar je het nog steeds: voel je je minder fit of heb je minder energie. Wat kan je zelf doen om je fitter en vitaler te voelen? Nou, probeer eens paddenstoelen! Wist je dat er bepaalde paddenstoelen zijn die bijdragen aan je gezondheid? Handig voor die momenten dat je wel wat extra energie kan gebruiken. 

Deze drie paddenstoelen dragen bij aan je gezondheid

Paddenstoelen zijn supergezond, ze zitten namelijk vol voedingsstoffen. We kennen allemaal de ‘gewone’ witte champignon. Toch zijn het vooral de exotische paddenstoelen zoals cordyceps, maitake en reishi die nu zeer populair zijn. En dat is niet voor niets: in de Traditionele Chinese Geneeskunde worden deze zwammen al eeuwen geroemd om hun medicinale eigenschappen. Ook zijn het geliefde ingrediënten voor voedingssupplementen. 

Cordyceps zorgt voor meer energie en uithoudingsvermogen

Cordyceps

Cordyceps ziet er helemaal niet uit als een standaard paddenstoel. Sterker nog: van oorsprong is Cordyceps een schimmel die parasiteert op rupsen en insecten. Dankzij deze schimmel mummificeert de rups, waarna een vruchtlichaam uit het lichaam groeit. Dit klinkt luguber, maar is een geheel natuurlijk proces. Gelukkig kan cordyceps tegenwoordig ook op veganistische wijze geteeld worden. 

Voordelen van cordyceps

Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde is cordyceps goed voor het energieniveau* en heeft het een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen*. Ook ondersteunt deze paddenstoel je immuunsysteem* en heeft het een adaptogene werking* op het lichaam. Het is ook een populair bij sporters: het is goed voor de luchtwegen* én het draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam*.

De werking wordt toegeschreven aan de stoffen cordycepszuur en polysachariden. Cordycepszuur bestrijdt vrije radicalen in het lichaam. Ook helpt het om de bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren. Polysachariden zijn koolhydraten die we nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. 

>>Lees meer over Cordyceps

Maiktake paddenstoel pure mushrooms gezondheid

Maitake

Heb je al eens van maitake of eikhaas gehoord? Deze naam betekent ‘dansense zwam’ in het Japans. De Maitake paddenstoel groeit meestal tijdens de herfst in groepen aan de voet van bomen. Maitake komt van nature onder andere voor in China. In de traditionele Chinese geneeskunde is deze zwam dan ook mateloos populair. Niet alleen om zijn heerlijke smaak, maar ook om de geneeskrachtige werking.

Voordelen van maitake

Maitake bevat voornamelijk polysachariden en bèta-glucanen. Daarom wordt deze zwam vooral toegepast ter ondersteuning van het immuunsysteem* en ingezet bij verlies van vitaliteit*. De paddenstoel wordt vaak gecombineerd met Cordyceps voor meer energie.

reishi paddenstoel pure mushrooms hooikoorts

Reishi

Reishi kennen we in ons land als de ‘gesteelde lakzwam’. De paddenstoel heeft een glanzende roodbruine hoed en komt oorspronkelijk uit China. Reishi wordt in China ook wel ‘de paddenstoel van de onsterfelijkheid’ genoemd. Vanwege de bittere smaak is reishi minder geschikt om ‘gewoon’ op te eten. Toch is het een gewaardeerd ingrediënt voor voedingssupplementen. Waarom is dat?

Voordelen reishi

Reishi wordt al eeuwenlang in Azië gebruikt ter ondersteuning van de algemene gezondheid. Ook blinkt deze paddenstoel uit in het ondersteunen van onze weerstand* en onze nachtrust*.

Dit werking wordt toegeschreven aan de stoffen triterpenen en polysachariden. Triterpenen hebben een adaptogeen effect. Adaptogenen zijn natuurlijke stoffen die helpen bij het in balans brengen van processen in het menselijk lichaam. Ze helpen het lichaam met stress (veranderingen) om te gaan en weer in balans te brengen.

>>Lees meer over Reishi

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen

 

 

pure mushrooms fit mix paddenstoelsupplement bio

 

Fit Mix: het goede van paddenstoelen in één supplement

Het is wellicht lastig om al deze paddenstoelen ‘los’ in te nemen. Wil je toch van de werking van deze paddenstoelen profiteren? Gelukkig zijn deze paddenstoelsoorten ook in één supplement verkrijgbaar. Wij zijn groot fan van de Fit Mix supplementen van Pure Mushrooms. Fit Mix is een uitgebalanceerde blend van drie krachtige paddenstoelen: Cordyceps, Maitake en Reishi. Een unieke combinatie die jou helpt om je dagelijks topfit te voelen. 

Meer over Pure Mushrooms

Wat maakt dit merk zo fijn? Alle producten van Pure Mushrooms zijn biologisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hierdoor zijn de supplementen vrij van chemicaliën, pesticiden of andere synthetische stoffen. Het is 100% puur natuurlijk, biologisch én vegan. Ook de capsule is vegan. De capsules zijn bevatten geen onnodige vulstoffen of toevoegingen. Ter ondersteuning van de paddenstoel extracten bevat Fit Mix per capsule 20 mg acerola. That’s it. Niets meer en niets minder. 

pure mushrooms

Paddenstoel extracten mét acerola

Pure Mushrooms combineert hun paddenstoelsupplementen met acerola. Dit is uniek, want het maakt de supplementen extra krachtig. Maar wat is acerola precies? Acerola is een tropische bes die van nature in Centraal- en Zuid-Amerika voorkomt. Het zit boordevol met gezonde stoffen en vitaminen. Zo bevat het vitamine C, caroteen en vitamine B1, B2 en B3. Vooral het hoge gehalte aan vitamine C maakt deze bes uniek. Wist je dat acerola maar liefst 33 keer meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? 

acerola

Vitamine C biedt allerlei belangrijke ondersteunende functies in het het lichaam, zoals:

  • Vitamine C is een antioxidant en helpt het bij het onschadelijk maken van de vrije radicalen;
  • Het ondersteunt het immuunsysteem;
  • Het activeert je natuurlijke energie in het lichaam;
  • Helpt bij de opname van ijzer;
  • Daarnaast helpt bij de aanmaak van collageen in je lichaam, wat weer belangrijk is voor huid, haar en nagels.

*Deze gezondheidsclaims zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.