Expert Martin Powell vertelt over paddenstoelsupplementen

Het eerste gebruik van paddenstoelen gaat vele decennia terug. Nog steeds worden ze veelvuldig toegepast in diverse culturen om de gezondheid van de mens te ondersteunen. Ondanks dat we paddenstoelen al heel lang gebruiken, weten we nog lang niet alles van deze mystieke verschijningen van Moeder Natuur. Diverse experts doen wel een poging om de geheimen van paddenstoelen te ontrafelen. Een daarvan is Martin Powell; een paddenstoelexpert, therapeut en auteur van twee gerespecteerde boeken over paddenstoelen.

De therapeutische werking van paddenstoelen

Martin Powell is dé expert op het gebied van paddenstoelen. Hoe begon zijn interesse? Hij is eigenlijk altijd gebiologeerd geweest door de oude culturen die het lichaam, balans en de natuur als uitgangspunt nemen. Het gebruik van paddenstoelen stamt af uit die oude culturen. Desondanks kwam Martin pas later in zijn leven in aanraking met medicinale paddenstoelen. Pas toen hij in Taiwan woonde en Qi Gong studeerde, leerde hij over de impact en kracht van deze mystieke zwammen. Qi Gong is de Chinese leer waarbij je leert hoe je de lichamelijke en geestelijke gezondheid behoudt en verbetert.

Zijn interesse groeiden toen hij begin ‘00 terugkeerde naar zijn thuisland: Verenigd Koninkrijk. De moeder van Martin was ernstig ziek. Hij wilde haar graag helpen en dook daarom dieper in de wereld van paddenstoelen en hun therapeutische werking. Dit was het begin van het jarenlange onderzoek dat Martin zou gaan uitvoeren.

Medicinale paddenstoelen - meer weten? Hier vertellen we het!

Auteur van twee succesvolle titels

Na jarenlang onderzoek had Martin zoveel kennis vergaard die hij met de wereld wilde delen. In totaal heeft hij daarom twee boeken geschreven:

  • Medicinal Mushrooms – The essential guide (beknopte versie);
  • Medicinal Mushrooms – The clinical Guide (uitgebreid naslagwerk).

Beide boeken zijn mooi geïllustreerd met een duidelijke bronvermelding. Een kroon op zijn werk van meer dan 20 jaar onderzoek. Absoluut een aanrader voor elke paddenstoelliefhebber. Zo vind je in zijn boeken antwoord op vragen: waarvoor kan je paddenstoelen gebruiken? Welke werkzame stoffen bevat de paddenstoel? En zijn paddenstoelen echt veilig om te gebruiken?

Let wel: de boeken zijn Engelstalig. Liever Nederlandse paddenstoelenboeken lezen? Dat kan. Aan het einde van deze blog hebben we nog een tip voor je.

Graham was op ook de Bio-Beurs in 2020. Hier gaf hij een presentatie over de kracht van paddenstoelen. Wij waren erbij en deden hier verslag van.

Pure Mushrooms paddenstoelsupplementen - biologisch, vegan en hoge kwaliteit!

Biologische paddenstoelsupplementen

Wil je zelf medicinale paddenstoelen gebruiken? De beste manier om ze in te nemen is in supplementvorm. Zo worden ze het beste in je lichaam opgenomen. Wij zijn fan van het merk Pure Mushrooms. Deze supplementen bevatten geen chemicaliën, pesticiden of andere synthetische stoffen. Alle ingrediënten zijn biologisch én vegan gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen

Meer weten over de werking en verschillende soorten? Download dan ook de paddenstoelengids van Pure Mushrooms. Geheel gratis!

De gids bevat een compleet overzicht van alle belangrijke paddenstoelsupplementen op dit moment.  Na het lezen van deze gids heb jij onder andere antwoord op de volgende vragen: 

  • Welke paddenstoel kan ik voor wat inzetten?
  • Welke medicinale eigenschappen heeft welke paddenstoel?
  • Hoe werkt de paddenstoel in het lichaam?
  • Waar moet ik op letten als ik zelf medicinale paddenstoelen ga gebruiken?
  • Is het veilig?
  • En nog veel meer…