3 onmisbare supplementen voor op vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee: kleding, een tandenborstel en mijn supplementenvoorraad. Of je nu in een luxe hotel zit óf met een tentje in Zuid-Frankrijk: bacteriën zijn overal. En ziek worden of infecties oplopen, waardoor je bent aangewezen op een huisarts die slechts gebrekkig Engels spreekt; dát wil niemand op vakantie. Ga daarom goed voorbereid op pad!

Slechte bacteriën; hoe hou je ze tegen?

Zoals we op onze blog wel vaker zeggen: bacteriën zijn goed. Je hebt goede en slechte nodig in je darmen. Dit neemt niet weg dat je infecties - slechte bacteriën - zoveel mogelijk wilt voorkomen. Balans is essentieel. Vooral op vakantie is ziek zijn extra vervelend. Je bent druk met barbecueën, sightseeing en op een waterfiets een meer over crossen. Ziek, zwak en misselijk past niet in dit rijtje.

Daarom hebben wij een aantal antibacteriële voedingssupplementen voor je op een rij gezet die jouw gezondheid nét dat steuntje extra geven voor op vakantie. Zo houd je de balans in je lichaam en infecties tegen.

Signature collectie Living Nutrition

1. Candi-X met gefermenteerde kruiden en Shiitake

Candi-X van de Signature-collectie van Living Nutrition bevat een combinatie van gefermenteerde kruiden en Shiitake paddenstoelen. In deze rijke mix wordt de kracht van gefermenteerde oregano, tijm, knoflook, gemberwortel en kruidnagel gecombineerd met Shiitake. De kruiden hebben als gemeenschappelijke noemer dat ze (krachtige) ontstekingsremmende en/of ontsmettende stoffen / eigenschappen bezitten. Oregano wordt bijvoorbeeld vaak ingezet voor darm- en maagklachten. De Shiitake paddenstoel daarentegen valt onder de categorie medicinale paddenstoelen. Deze paddenstoel onderscheidt zich doordat het het immuunsysteem een extra boost geeft en waar nodig ondersteunt. Combineer dit met de gefermenteerde kruiden en je hebt een gouden combinatie om infecties te weren.

Living Nutrition Candi X Shiitake Ontstekingsremmend

2. Your Daily met Chaga

Een absolute boost voor je immuunsysteem. En dan hebben we het niet over de ‘gewone’ multivitamine, maar over de Your Daily van Living Nutrition (signature collectie). Dit bijzondere voedingssupplement bevat gefermenteerde kurkuma, rozemarijn, basilicum en gemberwortel die zijn gecombineerd met de Chaga paddenstoel. Een krachtige combinatie die rijk is aan enzymen en microben voor je darmen. Een absolute immuunbooster en antioxidant. Een must-have voor je vakantie, toch?

Your Daily Living Nutrition

Leuk feitje over Chaga: het verhaal gaat dat er een klein, arm dorpje was in Siberië waar de inwoners geen middelen en geld hadden voor koffie. Als alternatief trokken zij thee van de Chaga paddenstoel wat de vergelijkbare smaak van koffie had. Dit drankje werd dagelijks gedronken. Wat dit verhaal nu zo bijzonder maakt, is dat er in dat dorp opvallend weinig zieken waren. Toeval?

Lees meer over de werking van de Chaga paddenstoel »

3. Kef-flamex met kurkumawortel en Reishi

De Kef-flamex van de signature collectie van Living Nutrition bevat een rijke blend aan gefermenteerde kruiden én het vruchtlichaam van Reishi. Hierbij dragen de gefermenteerde kruiden bij aan een natuurlijke ontstekingsremmende werking. De Reishi paddenstoel daarentegen is een krachtige en vooral breed inzetbare medicinale paddenstoel. Zo is het een krachtige immuunbooster, antioxidant, helpt bij de afweer van allergieën en virussen. Vooral bij hooikoortsklachten helpt de Reishi paddenstoel.

Reishi Kef-Flamex Living Nutrition

Fijne vakantie!

Zo, jouw toilettas zit wel vol met deze must-have supplementen. Vergeet alleen niet nog een goede antibacteriële handzeep mee te nemen en je bent klaar voor vertrek! Alvast een hele fijne vakantie.