Gezond en duurzaam leven in deze moderne samenleving

Welkom in onze gezonde wereld

Welkom in onze webshop! 🌿🌍 We hebben deze website opgericht, omdat we merkten dat gezond leven in een moderne wereld helemaal nog niet zo makkelijk is. De natuur heeft zoveel moois te bieden waarvan we zoveel (nog) niet gebruiken. Zonde! Daarom hadden wij – liefhebbers van de natuur met verschillende achtergronden – het idee om onze kennis te bundelen. Hieruit is De Gezonde Wereld geboren, een platform mét webshop voor biologische gezondheidsproducten. Ook wel Onze Gezonde Wereld, want we delen het met zijn allen.

Onder het genot van een wijntje

Op een gezellige avond, onder het genot van een biologisch wijntje uiteraard, hadden we het erover hoe moeilijk het eigenlijk is om gezond te leven in deze moderne samenleving. We hebben het druk, er zijn vele ‘gezonde’ producten op de markt en nog veel meer meningen. Hoe kun je hier nou wijs uit worden als je geen expert bent? Juist, dat is lastig. Je moet je er enorm in verdiepen om er iets zinnigs over te kunnen roepen en de zin van de onzin te kunnen scheiden. Daarom besloten wij onze kennis op te schrijven. Hoe vinden wij de balans wanneer we 10 ballen omhoog moeten houden? Welke producten zijn waardevol om te gebruiken? En aan welke geboden houden wij ons vast?

Vanuit onze passie voor voeding, gezondheid en een duurzame lifestyle zijn wij gaan schrijven over deze onderwerpen. Gewoon, omdat we het leuk vonden. Onze blog ‘De Gezonde Wereld’ was geboren. 

Van blog naar webshop

Alles wat je aandacht geeft, groeit. En hoe! Wat begon als een blog, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige webshop. Sinds 2022 is het ook mogelijk om bij ons biologische gezondheidsproducten en natuurlijke verzorgingsproducten te bestellen. Een logisch gevolg, want ons enthousiasme over de producten waar we over schreven werd alleen maar groter. Dus waarom niet een eigen webshop beginnen? 

Bij De Gezonde Wereld vind je alleen maar producten van natuurlijke oorsprong. Waarom? De natuur heeft véél meer te bieden dan wij nu gebruiken. Daarom vind je in onze online gezondheidswinkel honderden natuurlijke producten van uitstekende kwaliteit. Zonder rommel en zonder synthetische ingrediënten. Alleen puur natuur!

Laat je inspireren

Dus, duik met ons mee in de wondere wereld van moeder natuur, supplementen, Ayurveda, huidverzorging, voeding en de vele feiten en fabels die voorbij komen op het internet. 

“Een gebalanceerd leven leiden? Gezondheid, lifestyle en voeding zijn hierin de uitgangspunten.”

De Gezonde Wereld is onderdeel van DHS Services B.V: detailhandel via internet in natuurvoeding, kruiden, reformartikelen, voedingsmiddelen en drogisterijwaren.

De gezichten van De Gezonde Wereld

Schrijver Stefanie De Gezonde Wereld

Stefanie

Een balans vinden tussen werk en privé blijkt lastig tegenwoordig. Je hebt verantwoordelijkheden op het werk, je bent moeder, hebt een partner en je wilt ook nog sporten en tijd voor jezelf. En tussen al deze dingen moet een balans zitten. Hoe dan?! Pas wanneer je die balans hebt gevonden, spelen elementen zoals voeding en de producten die je gebruikt een rol. Hierna is de cirkel rond en ben je een stap dichter bij een gelukkig leven. Als gezin genieten we graag van de natuur. Dit is ons momentje samen. Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat we zuinig zijn op onze planeet. Op die manier kunnen mijn kinderen later met hun gezin ook nog genieten van hun momentje samen in de natuur.

Lotte

Vroeger was ik nooit bezig met mijn gezondheid. Dit was een hele nieuwe wereld voor mij toen ik mijn vriend leerde kennen. Hij is helemaal into voeding, sport en bewust leven. In die tijd dacht ik dat gezondheid vanzelf komt en dat ik een redelijk gebalanceerd persoon was. Dit bleek echter een illusie. Toen ik mij meer ging verdiepen in zijn leefwijze, kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo ‘in balans’ was. Ik nam simpelweg genoegen met minder. Vanaf toen groeide mijn interesse voor een gebalanceerd en gezond leven. Want hoe moet dit? Ikzelf deed het al jaren half of niet goed. Vooral toen ik CBD ontdekte, werd ik helemaal enthousiast. Dit bijzondere voedingssupplement sluit aan op je endocannabinoïde systeem, waardoor het disbalansen in je lichaam opspoort en weer balanceert. Prachtig gewoon dat dit een product is van moeder natuur!

Lotte Schrijver bij De Gezonde Wereld
Sandra - schrijver De Gezonde Wereld

Sandra

Vraag mijn vrienden om me te omschrijven en je hoort als eerste ‘gevoelig’. En dat klopt, want ik ben nogal empathisch ingesteld. Op zich een mooie eigenschap, maar voor mezelf best lastig. Want ik trek me veel dingen aan en daardoor was ik eigenlijk altijd moe. Ik moest dus leren om los te laten. Maar hoe doe je dat? En hoe krijg je meer energie? Ik vond mijn antwoorden in yoga, mediteren, minder bewerkte voeding eten en al het moois van Moeder Natuur – van kruiden en specerijen tot voedingssupplementen en lopen in het bos. Het resultaat? Een veel fijner leven. En dat gun ik jou ook. Daarom deel ik mijn ontdekkingen heel graag met je. 

Santana, trainer bij Smart & Zo

CBD, paddenstoelen, kruiden en de darmflora: hier word ik enorm enthousiast van. Regelmatig geef ik dan ook trainingen bij de groothandel Smart & Zo om zo de kennis van producten te verhogen bij klanten. Smart & Zo is gespecialiseerd in exclusieve natuurproducten die bijdragen aan een betere leefwijze voor consumenten. Een missie waar ikzelf ook naar leef. Ik wil graag een nóg betere leefwijze, producten die eerlijk zijn en een mooi verhaal hebben. Naast mijn baan verdiep ik mij ook in de nieuwste gezondheidstrends, spiritualiteit en sta ik in het weekend graag in de keuken om nieuwe gezonde alternatieven uit te testen. 

Schrijver Santana, trainer bij Smart & Zo
Naomi De Gezonde Wereld schrijver

Naomi, klantenvertroetelaar bij Smart & Zo

De kracht van lichaam en geest zijn enorm belangrijk voor hoe we ons voelen – en in welke mate we gelukkig zijn. Maar nu de allermoeilijkste vraag: hoe vinden we die balans? Hoe kunnen we ons lichaam hierin ondersteunen? Over de jaren heen heb ik vele cursussen, opleidingen, boeken gelezen en vooral heel veel uitgeprobeerd bij mijn zoektocht naar innerlijke balans. Met wisselend succes. Ik geloof er ook in dat we veel kunnen leren van de leefwijze van onze voorouders. Vroeger gebruikten we de natuur als onze medicijnkast in plaats van de apotheek op de hoek. Van de Ayurveda tot aan de ‘vergeten’ kruiden in de medicijnkast van je grootmoeder; de natuur heeft ons zoveel moois te bieden. Laten we weer een stukje van deze kennis terughalen naar de 21ste eeuw.

Vragen, opmerkingen of wil je hallo zeggen? 👋

Wil je graag iets kwijt? Leuk! Stuur een e-mail naar info[@]degezondewereld.nl en één van ons zal proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Tot die tijd zien we je graag terug op onze blog hier in Nederland of in België, want daar is de gezonde wereld ook te vinden. We komen graag met jullie in contact op één van onze social mediakanalen (Instagram of Facebook).