Welkom in onze Gezonde Wereld

Welkom op onze blog! 🌿🌍 We hebben deze blog opgericht, omdat we merkten dat gezond leven in een moderne wereld helemaal nog niet zo makkelijk is. De natuur heeft zoveel moois te bieden waarvan we zoveel (nog) niet gebruiken. Zonde! Daarom hadden wij - liefhebbers van de natuur met verschillende achtergronden - het idee om onze kennis te bundelen. Hieruit is De Gezonde Wereld geboren. Ook wel Onze Gezonde Wereld, want we delen het met zijn allen.

Onder het genot van een wijntje

Op een gezellige avond, onder het genot van een biologisch wijntje uiteraard 😉🍷, hadden we het erover hoe moeilijk het eigenlijk is om gezond te leven in deze moderne samenleving. We hebben het druk, er zijn vele ‘gezonde’ producten op de markt en nog veel meer meningen. Hoe kun je hier nou wijs uit worden als je geen expert bent? Juist, dat is lastig. Je moet je er enorm in verdiepen om er iets zinnigs over te kunnen roepen en de zin van de onzin te kunnen scheiden. Daarom besloten wij onze kennis op te schrijven. Hoe vinden wij de balans wanneer we 10 ballen omhoog moeten houden? Welke producten zijn waardevol om te gebruiken? En aan welke geboden houden wij ons vast?

 

Vragen die allemaal neerkomen op: gezondheid, lifestyle en voeding.

Laat je inspireren

Dus, duik met ons mee in de wondere wereld van moeder natuur, supplementen, Ayurveda, leuke hotspots, huidverzorging, voeding en de vele feiten en fabels die voorbij komen op het internet. Serieuze onderwerpen die zijn geschreven met een knipoog.

“Een gebalanceerd leven leiden? Gezondheid, lifestyle en voeding zijn hierin de uitgangspunten.”

De gezichten van De Gezonde Wereld

Schrijver Stefanie De Gezonde Wereld

Stefanie

Een balans vinden tussen werk en privé blijkt lastig tegenwoordig. Je hebt verantwoordelijkheden op het werk, je bent moeder, hebt een partner en je wilt ook nog sporten en tijd voor jezelf. En tussen al deze dingen moet een balans zitten. Hoe dan?! Pas wanneer je die balans hebt gevonden, spelen elementen zoals voeding en de producten die je gebruikt een rol. Hierna is de cirkel rond en ben je een stap dichter bij een gelukkig leven. Als gezin genieten we graag van de natuur. Dit is ons momentje samen. Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat we zuinig zijn op onze planeet. Op die manier kunnen mijn kinderen later met hun gezin ook nog genieten van hun momentje samen in de natuur.

Lotte

Vroeger was ik nooit bezig met mijn gezondheid. Dit was een hele nieuwe wereld voor mij toen ik mijn vriend leerde kennen. Hij is helemaal into voeding, sport en bewust leven. In die tijd dacht ik dat gezondheid vanzelf komt en dat ik een redelijk gebalanceerd persoon was. Dit bleek echter een illusie. Toen ik mij meer ging verdiepen in zijn leefwijze, kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo ‘in balans’ was. Ik nam simpelweg genoegen met minder. Vanaf toen groeide mijn interesse voor een gebalanceerd en gezond leven. Want hoe moet dit? Ikzelf deed het al jaren half of niet goed. Vooral toen ik CBD ontdekte, werd ik helemaal enthousiast. Dit bijzondere voedingssupplement sluit aan op je endocannabinoïde systeem, waardoor het disbalansen in je lichaam opspoort en weer balanceert. Prachtig gewoon dat dit een product is van moeder natuur!

Lotte Schrijver bij De Gezonde Wereld
Santana Schrijver bij De Gezonde Wereld

Santana, trainer bij Smart & Zo

CBD, paddenstoelen, kruiden en de darmflora: hier word ik enorm enthousiast van. Regelmatig geef ik dan ook trainingen bij de groothandel Smart & Zo om zo de kennis van producten te verhogen bij klanten. Smart & Zo is gespecialiseerd in exclusieve natuurproducten die bijdragen aan een betere leefwijze voor consumenten. Een missie waar ikzelf ook naar leef. Ik wil graag een nóg betere leefwijze, producten die eerlijk zijn en een mooi verhaal hebben. Naast mijn baan verdiep ik mij ook in de nieuwste gezondheidstrends, spiritualiteit en sta ik in het weekend graag in de keuken om nieuwe gezonde alternatieven uit te testen. 

Amy, business manager van Smart & Zo

Op jonge leeftijd merkte ik al dat ik hoogsensitief (HSP) ben. Door de vele prikkels en drukte van de maatschappij was balans nooit vanzelfsprekend voor mij. Ik moest hierin mijn eigen weg vinden. Een lastige zoektocht, waarin ik vele vragen had. Waar moet je op letten? Hoe kun je je lichaam ondersteunen in het vinden van balans? Vroeger waren we bijvoorbeeld veel gebalanceerder. We gebruikten de natuur als onze medicijnkast in plaats van de apotheek op de hoek. Alleen lijken we de kennis van toen te zijn vergeten. Super zonde. Dit triggerde mijn interesse in de kruidengeneeskunde. Van de Ayurveda tot aan de ‘vergeten’ kruiden in de medicijnkast van je grootmoeder; de natuur heeft ons zoveel moois te bieden. Naast mijn voorliefde voor kruiden heb ik ook geleerd dat HSP zijn ook degelijk een voordeel is. Je kan bijvoorbeeld oprecht zaken doen doordat je je écht kunt inleven in klanten en collega’s. Daarnaast vat je net de subtiele verschillen op en kun je mensen op de juiste plekken inzetten waar zij het sterkst zijn. Allemaal elementen die maken dat ik ‘s avonds thuiskom en zeg: best job ever!

Amy Schrijver bij De Gezonde Wereld

Vragen, opmerkingen of wil je hallo zeggen? 👋

Wil je graag iets kwijt? Leuk! Stuur een e-mail naar info[@]degezondewereld.nl en één van ons zal proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Tot die tijd zien we je graag terug op onze blog of op één van onze social mediakanalen (Instagram of Facebook).